Amöban för oss in i våra berättelser

I drama har vi möjlighet att bli till en kropp, förenas i ett ljud och röra oss i en enhet. Utan att behöva fundera över nästa steg. Den stora massan för oss, framåt och vidare in i andra dimensioner.

Hur beskriver vi de här dimensionerna när vi kommer ut ur dramats fokuserade process så att de blir begripliga även för de som inte deltagit?

I morse blev individ till kluster som sedan blev den stora massan som tillsammans fyllde rummet och böljade fram i rörelse och ljud.

 

 

 

Bilderna ovan är ett resultat av alla de berättelser som delats under dagen, i smågrupper, sprida i skilda rum i huset.
Alla har någon gång tagit beslutet att gå in i dramats dimensioner och utforska sig själv, sin omgivning och samhället genom estetikens styrka att ta oss till alla de platser vi någonsin önskat.

Och jag tänker att det är just det vi behöver göra när vi ska skapa vår nya framtid, den där framtiden som vi drömmer om, vår utopi!

Vi behöver dramats mångbottnade dimensioner för att tänka utanför de strukturer som nu styr oss, och komma bortom allt vi vet idag. Och prova att leva i fiktionen utifrån de värden och normer som vi vill ska finnas framöver.

Det blev nästintill ceremoniellt idag när vi öppet delade våra personliga resor in i dramats värld med varandra. Och styrkan av att få höra andra uttala de ord som jag själv har tänkt men kanske inte alltid blivit förstådd genom.

Utifrån dagens process av att få lyssna och berätta, bli speglad i sin berättelse genom ord och gestaltning, få vandra två och två och låta tankarna ocensurerat sippra ut och sedan viska till den andre vad essensen av drama faktiskt är för mig, kom nedanstående ord fram efter samtal i smågrupper, som beskriver drama och dramats process.

 

Belonging
Community
Drama as a laboratory
Space for different voices 
 All the world´s a stage, change the script
Navigation through life, sharing in rooms of humanity
The drama is not shame, it’s natural in every person
Quality of life, inclusion
Expanding the thoughts 
Timelessness

 

Efter dagens slut är min kropp fylld av upplevelser och kunskap som ännu inte har knutits ihop till ett sammanhängande mönster.

Kanske känner även du så, ett virrvarr av tankar?

Kaoset är levande och fascinationen stor över dramats kapacitet att föra oss vidare till okända dimensioner som inte alltid är begripliga vid första anblick.
Men om tilliten finns där till att klarhet infinner sig, är kaoset en del i den process vilken kommer ta oss närmare den framtid som vi drömmer om, och som vi när vi tillåter oss, vågar tala om som en sanning.

3 Comments

  1. Så reflexict spännande och upptäckande delning du gör, som en informativ och kreativ resa genom en del av vår process. Tack jättemycket för den. Kerstin

    Kerstin Bragby

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *